Active Paintball meest gebruikte spelvormen

Bij Active Paintball kan men terugkijken op een zeer lange historie aangaande Paintball, de eigenaar van Active Paintball Erik Hendrix speelt al vanaf 1994 samen met zijn broer Rober Hendrix Paintball en samen spelen ze al een eeuwigheid wedstrijden waarbij de laatste 10 jaar met het eigen team ( Active Paintball team ) Hun ervaring betreffende de wedstrijdsport Paintball heeft ervoor gezorgd dat groepen welke Active Paintball bezoeken altijd spannende en uitdagende spellen spelen, enkele van deze mogelijkheden zijn:

Team hunt, Elimination game

Er worden 2 teams gemaakt welke ieder aan een kant van het speelveld starten, opdracht: zo snel mogelijk binnen de speeltijd het vijandelijke team elimineren!

Center Flag met een vlag

In het midden van het speelveld wordt een vlag geplaatst, beide teams vechten om dezelfde vlag, het team dat aan het einde van de speeltijd de vlag in bezit heeft die heeft gewonnen

Mister President

In de groep wordt een persoon aangewezen als president en hij/zij mag afhankelijk van de grote van de groep enkele bodygards uitzoeken. De opdracht van de bodygards is om de president van a naar b te brengen zonder dat de president op een speciale plaats 2 maal geraakt wordt. De overige deelnemers zijn aanvallers en moeten verhinderen dat de president zijn einddoel bereikt binnen de gestelde tijd.

Hide and seek

Een team krijgt de opdracht om met enkele minuten voorsprong zich te verstoppen in het bos-speelveld, hierna komt het zoekende team en heeft 8 minuten de tijd om alle tegenstanders uit te schakelen. Overleeft 1 deelnemer van het team dat zich verstopt heeft de 8 minuten speeltijd, dan heeft dat team gewonnen. Zoeken dus!

Capture the Flag met 2 vlaggen

Elk team heeft een vlag welke geplaatst wordt bij het startpunt van het team, opdracht is om de vlag bij de tegenstander weg te halen en bij je eigen vlag te voegen. Het team dat als eerste 2 vlaggen in bezit heeft die is de winnaar.

Crazy Flag game

Elk team heeft een speler met een hesje aan ( de levende vlag ) opdracht is om binnen 8 minuten de vlag van de tegenstander af te schieten, maar ondertussen je eigen vlag ook te beschermen tegen de aanvallen van je tegenstander!

Crasy game

De naam zegt het al, een spel waarbij je niemand meer vertrouwd, 2 teams spelen centerflag maar in elk team zit een spion die op het moment dat de scheidsrechter tijdens het spel 2 maal fluit zich mag laten gaan en zijn ware indentiteit mag onthullen, Stalen zenuwen en wantrouwen in elk team, wie is de spion, wie kan ik vertrouwen en wie neit.

Save the barrel

Er worden twee teams gemaakt en er wordt een groot, ijzeren
(olie)vat in het midden geplaatst. Samen met jou team moet je
het vat naar de andere kant van het veld zien te brengen. Het spel eindigt als één van de team het vat aan de andere kant van het veld heeft gekregen.

FREE for All

Meestal het laatste spel van de dag, ieder voor zich en god voor ons allen. Met een vastgestelde speeltijd, ben je geraakt dan loop je een dekking terug en mag je weer verder spelen. Het spel is afgelopen als:

  1. je kogels op zijn.
  2. de vastgestelde speeltijd om is.
  3. je niets meer ziet door alle hits.
  4. je alleen nog maar mama roept!

Active Paintball spelvormen voor vrijgezellengroepen

Dragon hunt

De vrijgezel krijgt een speciaal pak ( drakenpak ) waarbij hij zich in het veld mag gaan verstoppen, de rest van de groep krijgt hierna de opdracht om de draak af te schieten binnen een daarvoor gestelde tijd, overleeft de draak de speeltijd of wordt hij/zij niet gevonden dan wint de draak het spel.

Bachelors day

De vrijgezel krijgt zijn getuigen mee als bodygards en dient hier volop te vertrouwen tijdens het spel, de resterende spelers dienen namelijk de bachelor 2 maal op het hoofd te raken binnen 8 minuten speeltijd.

You only life ones

Speciaal ontwikkeld door Active Paintball

De vrijgezel gaat voorien van een volle hopper ( ongeveer 200 kogels ) het speelveld op, de resterende spelers krijgen 5 minuten speeltijd om de vrijgezel te painten. De vrijgezel kan niet af gaan de andere deelnemers zijn bij een treffer af en moeten het veld verlaten. De vrijgezel dient daarom tactisch te werk te gaan en zijn munitie niet te snel op te schieten, is hij leeg en de speeltijd nog niet om dan heeft hij een pijnlijk probleem!!

Bachelors payback time

Speciaal ontwikkeld door Active Paintball

Dit spel is het logische vervolg op het " You only life ones " spel waarbij de vrijgezel het leidende voorwerp was. Bij payback time gaat zoals het woord al zegt de vrijgezel wraak nemen op zijn groep vrienden. De vrijgezel krijgt een vol wapen mee het speelveld op, de andere spelers krijgen ieder 10 kogels mee en de scheidsrechter legt op het speelveld 1 wapen voor de hele groep waarmee men op de vrijgezel kan schieten. De vrijgezel kan overigens weer niet dood en de andere spelers wel, spel waarbij enige conditionele vaardigheden wel vereist zijn en met recht payback time voor de vrijgezel!


Spellen voor Active Kinderfeesten Paintball

Speciaal voor de Active kinderfeesten Paintball zijn er enkele spellen welke gebruikt worden door de volwassenen aangepast. Bij verjaardagsfeesten krijgt de jarige voorzien van een opvallend vest enkele opdrachten waarbij hij/zij voledig in het middelpunt staat.